Sirküler

Mali Mühürün Süresinin Dolması, Arızalanması, Çalınması ve Kaybolması Durumlarına İlişkin Duyuru Yayımlandı.

SİRKÜLER

12/03

11.12.2018

KONU:

*Mali Mühürün Süresinin Dolması, Arızalanması, Çalınması ve Kaybolması Durumlarına İlişkin Duyuru Yayımlandı.

 

Mali Mühürün Süresinin Dolması, Arızalanması, Çalınması Ve Kaybolması Durumlarına İlişkin Duyuru Yayımlandı.

 

e-fatura, e-arşiv ve e-defter uygulamaları kapsamında olan mükelleflerin kullanmakta olduğu mali mühürlerin süresinin dolması, arızalanması, çalınması, kaybolması vb. öngörülemeyen durumlara ilişkin    www.edefter.gov.tr adresinde duyuru yayımlanmıştır.

 

Yayımlanan duyuruda;

  • Mali Mührün süresinin dolması nedeniyle e-Defter beratlarının kanuni süresinde yüklenememesi; mücbir sebep hali olarak değerlendirilmeyeceği ve beratların yüklenmesi için ek süre verilmeyeceği, bu nedenle de mali mührün geçerlilik süresine ilişkin e-posta alan mükelleflerin, sürenin dolmasını beklemeden yeni mali mühür başvurusunda bulunmaları gerektiği,
  • Mali Mührün süresinin dolmasının yanı sıra arızalanması, çalınması, kaybolması vb. öngörülmeyen durumlar nedeniyle mükelleflerin mağduriyet yaşanmaması adına yedek Mali Mühür edinilmesinin gerektiği hatırlatılmıştır.

 

Söz konusu duyuru sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.