Sirküler

Cari Ay Sigorta Prim Ödemelerinin 7143 Sayılı Kanun Kapsamında Sigorta Borçlarının Yapılandırma Taksitlerine Sayılmasına İlişkin Genelge Yayımlandı.

Sirküler

09/04

11.09.2019

Konu:

*Cari Ay Sigorta Prim Ödemelerinin 7143 Sayılı Kanun Kapsamında Sigorta Borçlarının Yapılandırma Taksitlerine Sayılmasına İlişkin Genelge Yayımlandı.

 

 

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 04.09.2019 tarihli ve E.12737458 sayılı Genel Yazı ile SGK’ ya olan borçlarını 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandıran ancak değişik nedenlerden dolayı yapılandırma taksitlerini aksatan veya yapılandırmaları bozulan işverenlere yapılandırmanın devamı ile yeni bir imkan sağlanmıştır.

Yapılan açıklamada;  yapılandırmaları bozulan veya taksitlerini aksatan işverenlerin, yapılandırmalarının devamı için  talep etmeleri halinde aynı veya farklı ünitelerde işlem gören işyerleri için ödemiş oldukları 2018 Nisan ayı ve sonrası cari ay prim ödemelerinin, dönem veya taksit sayısı gözetilmeksizin ödenmeyen veya eksik ödenen yapılandırma taksitlerine mahsup edilmesinin uygun olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca Genelgede; aktarılacak cari ay primleri nedeniyle,

 

1- Cari ay primlerinden dolayı yapılandırmanın bozma koşuluna girmesi durumunda işverenlerce zor durum belgesi verilmesi,

 

2- Cari ay primlerinin yapılandırma taksitlerine aktarılması halinde; bu aylarda yararlanılan teşvikler ile cari ay primlerinin aktarma yapıldığı yılda yeni tescil edilmiş işyerleri için asgari ücret desteklerinin de iptal edileceğinin işverenlere bildirilmesi, gerektiği belirtilmiştir.

 

Söz konusu Genelge sirküler ekimizde yer almaktadır.

 

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.