Sirküler

7256 Sayılı Kanun Kapsamında Kesinleşmiş Alacaklara ilişkin GİB Rehberi Yayımlandı.

SİRKÜLER

12/03

07.12.2020

KONU:

7256 Sayılı Kanun Kapsamında Kesinleşmiş Alacaklara ilişkin GİB Rehberi Yayımlandı.

 

7256 sayılı Kanun 17.11.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup söz konusu kanunda diğer düzenlemelerin yanında kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, harçlar, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası, diğer idari para cezaları, ecrimisil, öğrenim ve katkı kredisi gibi borçların yapılandırılması imkanı getirilmişti.

Konu hakkında, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacakları, il özel idareleri ile belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına ait alacakların yapılandırılması hakkında 1 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 Sayılı Kanun Genel Tebliği ise 27.11.2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde “7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu Rehberi” yayımlamıştır. Rehberde, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen alacakların yapılandırılması hakkında genel bilgilere yer verilmiştir.

 

 

Rehbere aşağıda yer alan link üzerinden ulaşım sağlanabilecektir.

Rehber

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.