Sirküler

E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olmayan Mükelleflerce E-Arşiv Faturası Yerine Kağıt Fatura Düzenlenmesi İçin Son Tarih 07.01.2020'dir.

Sirküler

01/08

03.01.2020

Konu:

* E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olmayan Mükelleflerce E-Arşiv Faturası Yerine Kağıt Fatura Düzenlenmesi İçin Son Tarih 07.01.2020'dir.

 

Bilindiği üzere 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile fatura düzenlemek zorunda olan mükelleflerden, e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayanlarca, 01.01.2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL’yi) aşması halinde söz konusu faturaların “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunluluğu getirilmişti.

Ayrıca anılan Tebliğ’de e-Belge uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7 nci günün) sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilecekleri belirtilmiş ancak aynı işlem için e-Belge veya kâğıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerektiği hükmüne yer verilmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın https://ebelge.gib.gov.tr/duyurular.html internet sayfasında yer alan 02.01.2020 tarihli duyuruda e-Arşiv uygulamasına dâhil olmayan mükelleflerce Başkanlık e-Belge portali üzerinden düzenlenecek 5.000 / 30.000 TL ve üzeri e-Arşiv Faturalar ile ilgili olarak, mükelleflerin 7 günlük uygulamaya uyum sürelerinin bulunduğu belirtilmiştir.

Bu itibarla, dileyen mükellefler 07.01.2020 Salı günü akşam Saat 24:00’e kadar (Çarşamba gününe geçilmeden) bu kapsamda düzenlemeleri gereken e-Arşiv Faturalarını kağıt fatura olarak düzenleyebileceklerdir. Söz konusu süre 30.000 TL’yi aşan ihracat faturalarında da geçerli olacaktır.

 

Söz konusu duyuru sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.