Sirküler

SGK Tarafından Yapılacak E-Tebligat İşlemlerine İlişkin Genelge Yayımlandı.

Sirküler

12/02

14.12.2021

SGK Tarafından Yapılacak E-Tebligat İşlemlerine İlişkin Genelge Yayımlandı.

 

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik 01.10.2021 tarihinde yayımlanmıştı. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 01.10.2021 tarihi ve sonrasında 5510 sayılı Kanun’un 4/a ve 4/c kapsamında sigortalı sayılanlar kişileri çalıştıran gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlar e-tebligat adresi almak ve elektronik sistem kullanmak zorundadır.

Başvurusu süresi;

  • 01.10.2021 tarihinden önce başlayıp ve bu tarihten sonra da sigortalı çalıştıran işverenler bakımından:

Bu işverenler 01.10.2021 tarihini takip eden 3 ay içerisinde başvurularını yapmak zorunda iken; oluşan yoğunluk nedeniyle SGK tarafından yapılan yeni duyuru ile bu sürenin bitiş tarihi 03.01.2022 tarihi yerine 31.01.2022 tarihi olarak belirlenmiştir.

  • 01.10.2021 tarihinden sonra ilk defa sigortalı çalıştıran işverenler bakımından:

Bu işverenler ise sigortalı çalıştırmaya başlanılan ayı takip eden aybaşından itibaren üç ay içinde e-tebligat adresi almak zorundadır.

Başvurular e-devlet üzerinden yapılacaktır.

 

Kurum Genelgesine sirkülerimiz ekinde yer verilmiştir.

Saygılarımızla,

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.