Sirküler

Ticaret Bakanlığı Tarafından Korona Virüs Önlemleri Kapsamında Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarına İlişkin Duyuru Yayımlandı.

Sirküler

03/17

23.03.2020

KONU:

* Ticaret Bakanlığı Tarafından Korona Virüs Önlemleri Kapsamında Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarına İlişkin Duyuru Yayımlandı.

 

Ticaret Bakanlığının internet sitesinde 20.03.2020 tarihinde yayımlanan ve Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın açıklamalarına yer verilen duyuruda; korana virüs salgınına karşı şirket genel kurullarının yoğunlukla gerçekleştiği bu dönemde bir takım tedbirlerin alındığı belirtilmiş ve bu açıklamanın detaylarına yer verdiğimi duyurumuz müşavirliğimiz tarafından 20.03.2020 tarihli ve 03/09 sayılı sirkülerimizde yayınlanmıştı.

Bu defa ilgili Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve şirket sözleşmesine uygun olarak yönetim organları tarafından daha önce toplantıya çağrılan anonim ve limited şirketlerin olağan genel kurullarının, erteleme kararı alınması amacıyla genel kurulun toplanması beklenmeksizin, yönetim organları tarafından alınacak bir kararla iptal edilmesi imkanı tanındığı belirtilmiş ve buna ilişkin ilan talepleri Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğünce karşılandığı, örnek ilan metnine https://www.ticaretsicil.gov.tr/internet adresinden ulaşılabileceği açıklanmıştır.

Duyurunun tam metnine sirkülerimiz ekinde yer verilmiştir.

 

Saygılarımızla,

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.