Sirküler

Belediyelerce alınan bazı maktu harç ve vergi tarifeleri yeniden belirlendi.

 

 

SİRKÜLER

02/05

                                                    19/02/2014

 

 

KONU:

 

* Belediyelerce alınan bazı maktu harç ve vergi tarifeleri yeniden belirlendi.

 

BELEDİYELERCE ALINAN BAZI MAKTU HARÇ VE VERGİ  TARİFELERİ YENİDEN BELİRLENDİ.

 

Belediye Gelirleri Kanunu’ndaki bazı maktu vergi ve harç tarifeleri 18 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/5585 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 19 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere belirlenmişti.

Bu defa, 18 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2014/5896 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile;  2013/5585 sayılı Karar yürürlükten kaldırılmış ve sözkonusu maktu vergi ve harç tutarları yine aynı tarihten (19 Mayıs 2013) geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiştir.

Kararın 2.Maddesi şu şekildedir:

“Madde 2- (1) Bu Kararnamede yer alan maktu vergi ve harç miktarlarının birinci grup belediyelerde; Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bu Kararın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla büyükşehir sınırları içinde olan belediyeler için tamamı, 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce büyükşehir belediyesi sınırları içinde olan belediyeler için %80'i; 6360 sayılı Kanunla büyükşehir sınırlarına giren belediyeler için %60'ı, diğer birinci grup belediyeler için %40'ı uygulanır. Bu şekilde yapılan hesaplama sonucu ortaya çıkan maktu vergi ve harç tutarlarında virgülden sonraki iki hane dikkate alınır ve asgari kanuni hadden düşük çıkan tutarlar asgari hadde yükseltilir.”

2014/5896 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı aşağıda sunulmuştur.

Saygılarımızla,

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

 

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.