Sirküler

Hatalı Ya Da Arızalı Üretilen Mali Mühre Sahip Mükellefler İçin Güncellenen Duyuru.

SİRKÜLER

01/19

21/01/2016

 

KONU:

*Hatalı Ya Da Arızalı Üretilen Mali Mühre Sahip Mükellefler İçin Güncellenen Duyuru.

HATALI YA DA ARIZALI ÜRETİLEN MALİ MÜHRE SAHİP MÜKELLEFLER İÇİN GÜNCELLENEN DUYURU:

Gelir İdaresi Başkanlığı 15.01.2016 tarihinde www.efatura.gov.tr adresinde yayımladığı duyurusunda 08.01.2016 tarihinde yayımlamış olduğu arızalı üretilen mali mühür kart okuyucuları ile ilgili duyurusunu güncellemiştir.

08.01.2016 tarihinde yayımlanan duyuru 14.01.2016 tarih ve 01/16 sayılı sirkülerimizde yer almıştır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın güncellenmiş duyurusu aşağıdadır;

Hatalı ya da Arızalı Üretilen Mali Mühre Sahip Mükellefler İçin Duyuru

Başkanlığımıza gelen yoğun telefon, e-posta ve forum sorularından bazı mükelleflerimizin; Kamu SM tarafından sağlanan bazı kart okuyucuların arıza olması sebebiyle e-fatura başvurularını gerçekleştiremedikleri ve uygulamaya geçemediklerinden dolayı nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hususunda Başkanlığımızdan bilgi talep ettikleri görülmektedir.

Bu durumda olan mükelleflerin arızalı durumları için bilgi@kamusm.gov.tr adresine e-posta atmaları gerekmektedir. E-posta sonucuna göre sorunu çözülemeyen arızalı kart okuyucuların (Akıllı kartlar gönderilmemelidir) vergi kimlik numarası belirtilerek;

Kamu Sertifikasyon Merkezi T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS ve VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Binası Çamlıca Mahallesi 408. Cad. NO:136 C Blok. 5.Kat Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Gelir idaresi Başkanlığına hitaben bir izahat dilekçesi hazırlanarak ekine Kamu SM ile yapılan eposta görüşmesine ait bilgilerin konulması ve dilekçenin Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamdaki mükelleflerimiz, mali mühürlerini temin edemediği ve kesin başvurularını yapamadığı için e-Fatura uygulaması kapsamında kayıtlı kullanıcı olamadıklarından işlemleri tamamlanana ve hesapları aktive edilene kadar genel hükümler çerçevesinde kâğıt fatura düzenlemeye devam edeceklerdir.”

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.