Sirküler

Araştırma Alt Yapılarına Sağlanan Vergisel Teşviklerin Süresi 31.12.2028 Tarihine Kadar Uzatıldı.

Sirküler

12/04

                                                                                                                               27.12.2023

 

Konu:

 Araştırma Alt Yapılarına Sağlanan Vergisel Teşviklerin Süresi 31.12.2028 Tarihine Kadar Uzatıldı.

 

Bilindiği üzere 6550 sayılı Kanun kapsamında;  yükseköğretim kurumları bünyesinde, yetişmiş nitelikli insan gücü ile günün modern teknolojilerine dayalı makine-teçhizat, donanım ve yazılımı içinde bulunduran, Ar-Ge faaliyetlerinin yapıldığı ileri araştırma laboratuvarı, tematik araştırma laboratuvarı ile merkezi araştırma laboratuvarı olarak sınıflandırılan birimler olan araştırma altyapılarının,

 

  • Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları Kurumlar Vergisinden,

 

  • Kamu personeli hariç olmak üzere, araştırma altyapılarında çalışan Ar-Ge ve destek personelinin bu görevleriyle ilgili ücretleri Gelir Vergisinden, bu kapsamda düzenlenen kağıtlar Damga Vergisinden istisnadır.

 

Ayrıca özel sektör ve/veya sivil toplum kuruluşu ortak finansmanı ile kurulan araştırma altyapılarına ortak olan kurumlar vergisi mükellefleri, bu Kanun kapsamında yapılan Ar-Ge ve yenilik harcamalarına katkı sağladıkları tutarlar için bu harcamaların yapıldığı dönemde 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunda yer alan Ar-Ge indirimi teşvikinden yararlanılabilecek olup bu kapsamda yararlanılabilecek Ar-Ge indirimi tutarı araştırma altyapısına konulan ortaklık payı tutarını geçememektedir.

 

Yukarıda yer verdiğimiz indirim ve istisnaların uygulama süresi 31.12.2023 tarihinde sona ermekteydi.

 

27.12.2023 tarih ve 32412 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7981 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.12.2023 tarihinde sona eren istisna ve indirim süresi 31.12.2028 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

 

Söz Konusu Karar sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.