Sirküler

Özet Döviz Pozisyon Raporu Bildirim Yükümlülüğü 50 Milyon TL ve Üzeri Kredi Bakiyesi Bulunan Firmalar İçin 2024 Ocak Ayına Ertelendi.

Sirküler

07/02

04.07.2023

Konu:

Özet Döviz Pozisyon Raporu Bildirim Yükümlülüğü 50 Milyon TL ve Üzeri Kredi Bakiyesi Bulunan Firmalar İçin 2024 Ocak Ayına Ertelendi.

 

Bilindiği üzere tüzel kişilerin yurt içi tüm bankalardan nakdi ve gayri nakdi toplam kredi bakiyesi 10 milyon TL ve üzerinde olduğu takdirde bankalar tarafından, durum ilgililere tebliğ edilerek https://tcmbveri.gov.tr/ adresinde yer alan “Özet Döviz Pozisyon Raporu” linki üzerinden ilgili formu doldurması talep edilmektedir. Yurt içi tüm bankalardan nakdi ve gayri nakdi toplam kredi bakiyesi 10 milyon TL ile 50 milyon TL arasında olan firmaların raporlama yükümlülüğü Ocak 2024 döneminde başlamaktaydı.

 

Yurt içi tüm bankalardan nakdi ve gayri nakdi toplam kredi bakiyesi 50 milyon TL ve üzerinde olan firmalar ise Mart ve Nisan 2023 ayı raporlamalarını 30 Haziran 2023’e kadar, Mayıs 2023 ayı raporlamasından itibaren takip eden ayın son iş gününe kadar raporlamasını tamamlayacaktı.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın https://tcmbveri.gov.tr/ internet adresinde yer alan duyuruda; Özet Döviz Pozisyon Raporu bildirim yükümlülüğü 50 milyon TL ve üzeri kredi bakiyesi bulunan firmaları da içerecek şekilde, kapsama giren tüm firmalar için Ocak 2024 raporlama döneminden başlamak ertelendiği belirtilmiştir.

 

Yabancı para cinsinden kredi bakiyesi 15 milyon dolar ve üzerindeki Sistemik Risk Veri Takip Sistemi kapsamındaki firmalar aylık raporlamalarına devam edeceklerdir.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan duyuru metni aşağıda yer almaktadır.

Saygılarımızla.

 

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.