Sirküler

7524 Sayılı Kanun’un Serbest Bölgeler Kanununa İlişkin Düzenlemeleri.

Sirküler

08/04

05.08.2024

Konu :

 7524 Sayılı Kanun’un Serbest Bölgeler Kanununa İlişkin Düzenlemeleri.

 

02.08.2024 tarih ve 32620 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7524 Sayılı” Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” (“Değişiklik Kanunu” olarak anılacaktır) ile Serbest Bölgeler Kanunu’nda önemli değişiklik yapılmıştır.

 

Söz konusu Değişiklik Kanunu ile Serbest Bölgeler Kanunu’nda yapılan değişikliğe iş bu sirkülerimizde yer verilmiştir.

 

Bilindiği üzere 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu hükmüne göre Avrupa Birliğine tam üyeliğin gerçekleştiği tarihi içeren yılın vergilendirme döneminin sonuna kadar bu bölgelerde üretim faaliyetinde bulunan mükelleflerin bu bölgelerde üretim faaliyetlerinden elde edilen kazançların tamamı, üretilen ürünlerin yurt içine ya da yurt dışına satılıp satılmadığına bakılmaksızın kurumlar vergisinden istisnadır.

 

Değişiklik Kanunu ile yapılan düzenleme ile serbest bölgelerde faaliyet gösteren kurumların münhasıran yurt dışına yaptıkları satışlardan (ihracattan) elde ettikleri kazançların istisna olması, yurt içine yaptıkları satışlardan elde edilen kazançlara tanınan istisnanın ise kaldırılması hükme bağlanmıştır.

 

(Yürürlük Tarihi: 01.01.2025 tarihinden itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere Değişiklik Kanunu’nun yayım tarihinde)

 

Değişiklik Kanunu’na 08/03 sayılı sirkülerimiz yer verdiğimizden ilgili Kanun iş bu sirkülerimizin eki yapılmamıştır.

 

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.