Sirküler

e-Belge Tebliğinde Değişiklik Yapan Tebliğ Yayımlandı.

Sirküler

11/06

14.11.2024

Konu:

e-Belge Tebliğinde Değişiklik Yapan Tebliğ Yayımlandı.

 

12.11.2024 tarihli ve 32720 sayılı Resmi Gazete’de Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 509)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 573) yayımlanmıştır.

 

Yayımlanan Tebliğ ile yapılan değişikliklere ilişkin bazı hususlar aşağıda yer almaktadır.

 

  • Bilindiği üzere e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 01.01.2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 5 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından VUK’un 232 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen, işlemin gerçekleştiği yıla ait, fatura düzenleme zorunluluğuna ilişkin tutarı) aşması halinde, söz konusu faturaların, istisnai durumlar haricinde, “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden ya da Başkanlığın e-Belge düzenleme portalına gerekli entegrasyonları sağlayarak Başkanlıktan izin alan özel entegratör kuruluşların sistemleri aracılığıyla düzenlenmesi zorunluydu.

 

Yapılan değişiklik ile bu mükelleflerce düzenlenecek faturaların01.01.2025 ila 31.12.2025 tarihleri arasında vergiler dahil toplam tutarının 3 Bin TL’yi aşması halinde, 01.01.2026 tarihinden itibaren ise tutarına bakılmaksızın, “e-Arşiv Fatura” olarak düzenlemesi zorunlu hale gelmiştir.

(Yürürlük tarihi: 01.01.2025 tarihinden itibaren gerçekleştirilen teslim ve hizmetlere uygulanmak üzere 01.01.2025 tarihinde, 01.01.2026 tarihinden itibaren gerçekleştirilen teslim ve hizmetlere uygulanmak üzere 01.01.2026 tarihinde)

  • İnşaat Demiri İzleme Sistemine geçiş zorunluluğu getirilen mükelleflerden brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 2024 ve müteakip hesap dönemlerinde 1 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-irsaliye uygulamasına geçiş yapmak zorundadır.

 

  • Yürürlük Tarihi: Yayımı tarihinde)

 

Söz konusu Tebliğ sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

Saygılarımızla.

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.