Sirküler

SGK Gecikme Cezası Oranı %3 Olarak Yeniden Belirlendi.

Sirküler

03/01

13.03.2024

Konu:

SGK Gecikme Cezası Oranı %3 Olarak Yeniden Belirlendi.

 

12.03.2024 tarihli ve 32487 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 8256 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile %2 olarak uygulanan SGK gecikme cezası oranı 01.04.2024 tarihinden itibaren %3 (kanuni oran) olarak uygulanacaktır.

Buna göre SGK’nin prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için % 3 (kanuni oran) oranında gecikme cezası uygulanarak artırılacaktır.

 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca ayrıca gecikme cezası dışında ayrıca her ay için bulunan tutarlara ödeme süresinin bittiği tarihten başlamak üzere borç ödeninceye kadar her ay için ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanmaktadır.

 

Dava ve icra takibi açılmış olsa bile, prim ve diğer Kurum alacaklarının ödenmemiş kısmı için gecikme cezası ve gecikme zammı tahsil edilmektedir.

 

Söz konusu Karar sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

 

Saygılarımla.

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.