Sirküler

Devlet Tahvili ve Hazine Bonosundan Elde Edilen Gelir ve Kazançlar ile Varlık Kiralama Şirketleri Tarafından İhraç Edilen Kira Sertifikalarından Elde Edilen Gelir ve Kazançlara %0 Olarak Uygulanmakta Olan Tevkifat Oranının Süresi Uzatıldı.

Sirküler

08/02

04.08.2025

Konu:

Devlet Tahvili ve Hazine Bonosundan Elde Edilen Gelir ve Kazançlar ile Varlık Kiralama Şirketleri Tarafından İhraç Edilen Kira Sertifikalarından Elde Edilen Gelir ve Kazançlara %0 Olarak Uygulanmakta Olan Tevkifat Oranının Süresi Uzatıldı.

 

Bilindiği üzere 31.07.2025 tarihine (bu tarih dahil) kadar iktisap edilen Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen gelir ve kazançlar ile 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca kurulan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelir ve kazançlara Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67 inci maddesinde kapsamında %0 oranında tevkifat yapılmaktadır.

 

Bu defa 01.08.2025 tarih ve 32973 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 10154 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “31.07.2025” tarihi “31.12.2025” olarak değiştirilmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Kararı 01.08.2025 tarihinden itibaren iktisap edilen Devlet tahvili ve Hazine bonoları ile 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca kurulan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelir ve kazançlara uygulanmak üzere 01.08.2025 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 

Söz konusu Karar sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

Saygılarımızla,

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.