Sirküler

İhracat Bedellerinin Bankaya Satılma Zorunluluğunun Süresi Uzatıldı.

Sirküler

08/03

07.08.2026

Konu:

İhracat Bedellerinin Bankaya Satılma Zorunluluğunun Süresi Uzatıldı.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığının 30.07.2026 tarih ve 4922313 sayılı yazısı ile İBKB’ye veya DAB’a bağlanan ihracat bedellerinin en az %35’inin, İBKB’yi veya DAB’ı düzenleyen bankaya satılmasına ilişkin uygulamanın süresi 31.01.2027 (dahil) tarihine kadar uzatılmıştır. (İhracat Genelgesi Geçici 4 üncü madde)

Buna göre, 31.01.2027 (dahil) tarihine kadar İBKB’ye veya DAB’a bağlanan ihracat bedellerinin en az %35’inin, İBKB’yi veya DAB’ı düzenleyen bankaya satılması gerekmektedir.

Söz konusu bedeller, banka tarafından Merkez Bankası tarafından ilan edilen ve işlem günü için geçerli döviz alış kuru üzerinden aynı gün Merkez Bankasına satılacak ve Merkez Bankasının banka nezdindeki hesabına aktarılacaktır. Satışa konu tutarın tam karşılığı ise banka tarafından ihracatçıya Türk parası olarak ödenecektir.

 

Tüm değişikliklerin işlendiği İhracat Genelgesinin son hali sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

 

Saygılarımızla,

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.