Gündem

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresinizi aldınız mı?

7201 Sayılı Elektronik Tebligat Kanununu ile anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunluluğu getirilmiş olup, bu şirketlerin en kısa zamanda KEP (kayıtlı elektronik posta) adresi edinip bu adresi elektronik tebligat yapma zorunluluğu bulunan kurumlara bildirmeleri gerekmektedir.

 

KEP hesabı almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler KEPHS’ye ( Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısı) başvuruda bulunmalıdır. KEPHS gerekli evrakları alıp inceledikten sonra başvuran kişilere KEP hesabı açmaktadır. KEPHS hizmeti veren kuruluşlar listesine http://www.btk.gov.tr/bilgi_teknolojileri/kayitli_elektronik_posta/kephs.php adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Elektronik Tebligata ilişkin usul ve esaslar, 19 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete' de yayımlan Elektronik Tebligat Yönetmeliği ile belirlenmiştir. Kendisine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken ancak elektronik tebligat adresi edinmeyen şirketlerin MERSİS’te kayıtlı olan tebligat adreslerine, elektronik tebligat adresi edinmeleri için başvuruda bulunmaları konusunda MERSİS’ten sorumlu kurum tarafından bildirim yapılacaktır.

 

Kendilerine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken muhataplara, elektronik tebligatın zorunlu bir sebeple yapılamaması hâlinde, Kanunda belirtilen diğer usullerle tebligat yapılacaktır. Bu tebligatta ayrıca, müteakip tebligatların elektronik ortamda yapılacağı bildirilecektir.

 

Elektronik yolla tebligat, şirketin elektronik tebligat adresine, yani kayıtlı elektronik posta adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılmaktadır.

 

Elektronik tebligat metni elektronik imza (e-imza) ile imzalanmaktadır. Dolayısıyla KEP hesabı alan şirketlerin güvenli elektronik imza edinmesi gerekmektedir.

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.