Sirküler

Serbest Bölgelere getirilen veya çıkarılan mallar üzerinden alınan ücretin oranı değiştirildi.

Yıl: 
2010
 
 
 
SİRKÜLER
01/23
25/01/2010
 
KONU :
* Serbest Bölgelere getirilen veya çıkarılan mallar üzerinden alınan ücretin oranı değiştirildi.
 
SERBEST BÖLGELERE GETİRİLEN VEYA ÇIKARILAN MALLAR ÜZERİNDEN ALINAN ÜCRETİN ORANI DEĞİŞTİRİLDİ:
 
3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu’nun yurtdışından serbest bölgeye getirilen veya serbest bölgeden Türkiye’ye çıkarılan mallar üzerinden alınacak ücreti düzenleyen 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, 22 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 5946 sayılı Kanunla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
 
“b) Yurt dışından bölgeye getirilen malların CIF değeri üzerinden binde 1 ve bölgeden Türkiye’ye çıkarılan malların FOB değeri üzerinden binde 9 oranında, peşin olarak ödenecek ücretler,”
 
Sözkonusu yeni düzenleme yayımı tarihinden üç ay sonra yürürlüğe girecektir.
 
Bilindiği gibi; halen yurt dışından serbest bölgeye getirilen malların CIF değeri üzerinden binde 5 ve serbest bölgeden Türkiye’ye çıkarılan malların FOB değeri üzerinden yine binde 5 oranında ücret ödenmektedir.
 
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.