Sirküler

Vergi cennetleri arasında sayılan Jersey’den vergi incelemeleriyle ilgili bilgi alınmasına imkan sağlayan anlaşma yapıldı.

Yıl: 
2010
 
 
 
SİRKÜLER
11/07
 
 
29/11/2010
 
 
KONU :
 
* Vergi cennetleri arasında sayılan Jersey’den vergi incelemeleriyle ilgili bilgi alınmasına imkan sağlayan anlaşma yapıldı.
 
VERGİ CENNETLERİ ARASINDA SAYILAN JERSEY’DEN VERGİ İNCELEMELERİYLE İLGİLİ BİLGİ ALINMASINA İMKAN SAĞLAYAN ANLAŞMA YAPILDI:
 
Jersey Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında vergi konularında bilgi değişimi anlaşması 24 Kasım 2010 tarihinde Londra’daki Türk Büyükelçiliği’nde imzalanmıştır.
 
Konuyla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nca aşağıdaki açıklama yapılmıştır:
 
“İmzalanan bu Anlaşma cezai ve hukuki vergi konularında iki ülke arasında tam bir bilgi değişimini öngörmekte ve böylece vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve zarar verici vergi rekabeti ile mücadele konusunda önemli bir adım atılmış olmaktadır. 
Anlaşma iki ülke Parlamentosu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.
 
Jersey ile imzalanan bu Anlaşma’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her çeşit ve tanımdaki vergiler ile ilgili olarak inceleme elemanlarımızca ihtiyaç duyulabilecek bilgiler Jersey yetkili makamlarından talep edilebilecek ve yine Jersey tarafından ihtiyaç duyulabilecek bilgiler de ülkemiz tarafından karşılanabilecektir.
 
Anlaşma ayrıca, tarafların yetkili temsilcilerinin vergi incelemesi amacıyla gerektiğinde ve ilgili maddede belirtilen şartlarla bir diğerinin ülke toprağında inceleme yapabilmesine, ilgili kişilerle görüşebilmesine veya yapılmakta olan bir vergi incelemesine katılabilmesine de imkan sağlamaktadır.
 
Diğer taraftan, vergi cenneti olarak addedilen diğer benzeri ülkelerle de “Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması”  akdetmek amacıyla müzakereler sürdürülmektedir.”
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.