Sirküler

21 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliği yayımlandı.

Yıl: 
2011

 

 
 
SİRKÜLER
09/05
 
22/09/2011
 
 
 
KONU :
* 21 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliği yayımlandı.
 
 
21 SERİ NO’LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI:
 
21 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 21 Seri No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği ile yapılan düzenlemeler şu şekilde özetlenebilir:
 
ÖTV Kanunu’nun 8.Maddesiyle ilgili usul ve esasları belirleyen 1 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğinin 9/1. bölümünde değişiklikler yapılmıştır. Anılan bölümde, ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelindeki malların ÖTV nin tecil ve terkinine ilişkin düzenlemeler mevcuttur.
 
ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinde yer alan malların, aynı cetveldeki malların imalinde kullanılmak üzere tesliminde, imal edilen ürünün tabi olduğu ÖTV tutarının uygulanacağına ilişkin 2002/4930 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 4. Maddesine ilişkin düzenlemelerin yeraldığı 1 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğinin 11. bölümünde değişiklikler yapılmıştır. Tebliğ ekinde, bu kapsamda verilecek olan EK.23 bilgi formu yeralmaktadır.
 
1 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğindeki; (I) sayılı listedeki mallar için gümrükte alınacak teminatlara ilişkin düzenlemelerin yeraldığı 16.3. bölümü değiştirilmiş, 19 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğinin “(I) Sayılı Listedeki Malların İthalinde Alınan Teminat” başlıklı (5.) bölümü yürürlükten kaldırılmıştır.
 
1 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğinin ekinde yer alan “İthal Edilen Petrol Ürünleri ile Teminata Ait Bilgi Formu (EK:11)” ile “İthal Edilen Petrol Ürünlerinin Tesliminde Beyan Edilen ÖTV’ye Ait Bilgi Formu (EK:12)” değiştirilmiştir.
 
2003/6467 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 1. Maddesinde; ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinde 2710.19.99.00.19 G.T.İ.P. no´su ile yer alan baz yağın; aynı Kanunun 8 inci maddesinin (1), (2) numaralı fıkraları uyarınca teslim edilecek veya 5 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uyarınca ihraç edilecek olan (Kararda G.T.İ.P. no´ları yazılı) bazı malların imalinde kullanılmak üzere teslim edilmesi halinde uygulanacak ÖTV tutarı yeralmaktadır.
 
Konuya ilişkin uygulama usul ve esaslarını belirleyen 5 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliğinde değişiklikler yapılmıştır.
 
21 Seri No’lu ÖTV Genel Tebliği sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-09-05 EK ÖTV GT 21.pdf 201.81 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
SİRKÜLER-09-05 EK ÖTV GT 21.pdf

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.