Sirküler

* Türk kurumlarınca yurt dışında ihraç edilen tahvillerin faiz gelirlerindeki tevkifat oranı değişikliğini açıklayan genel tebliğ yayımlandı.

Yıl: 
2011
 
 
 
 
SİRKÜLER
01/14
 
14/01/2011
 
KONU :
* Türk kurumlarınca yurt dışında ihraç edilen tahvillerin faiz gelirlerindeki tevkifat oranı değişikliğini açıklayan genel tebliğ yayımlandı. 
* Anlaşmalı matbaaların bilgi formu gönderme yükümlülükleri hakkında açıklama yapıldı.
 
 
 
1. TÜRK KURUMLARINCA YURT DIŞINDA İHRAÇ EDİLEN TAHVİLLERİN FAİZ GELİRLERİNDEKİ TEVKİFAT ORANI DEĞİŞİKLİĞİNİ AÇIKLAYAN GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:
 
Tam mükellef kurumlarca yurt dışında ihraç edilen tahvillerin faiz gelirleri üzerinden yapılacak tevkifata ilişkin oranlar   2010/11182 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 
29 Aralık 2010 tarihinden geçerli olmak üzere değiştirilmiş olup, sözkonusu Karar ve konuyla ilgili görüşlerimize 29.12.2010 tarih ve 12/02 sayılı sirkülerimizde yerverilmişti.
 
Bu defa; 13 Ocak 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 279 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile anılan değişiklikler açıklanmıştır. Adıgeçen genel tebliğ sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
2. ANLAŞMALI MATBAALARIN BİLGİ FORMU GÖNDERME YÜKÜMLÜLÜKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI:
 
Anlaşmalı matbaalar, mükelleflerce kullanılan belgelerden basım ve dağıtımını yaptıklarını belli süreler içinde bilgi formu ile Bakanlığa bildirmekle yükümlü olup, konuyla ilgili yönetmelikteki bir düzenlemenin Danıştay’ca yürütmesinin durdurulması karşısında, ne şekilde hareket edilmesi gerektiği hususu Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan
 7 Ocak 2011 tarihli Vergi Usul Kanunu Sirküleri /43’de açıklanmıştır.  
 
Anılan Başkanlık sirküleri ekte sunulmuştur.
 
SAYGILARIMIZLA.
 
 
 
EkBoyut
SİRKÜLER-01-14-Türk kurumlarınca yurt dışında ihraç edilen tahvillerin faiz gelirlerindeki tevkifat oranı değişikliğini açıklayan genel tebliğ yayımlandı.doc 395 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.