Sirküler

Vergi denetimi ile ilgili yönetmelikler ile yeni tarhiyat öncesi yönetmeliği yayımlandı.

Yıl: 
2011
SİRKÜLER
11/01
 
01/11/2011
 
 
KONU :
* Vergi denetimi ile ilgili yönetmelikler ile yeni tarhiyat öncesi yönetmeliği yayımlandı.
 
 
VERGİ DENETİMİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİKLER İLE YENİ TARHİYAT ÖNCESİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI:
 
Hatırlanacağı üzere; 1 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6009 sayılı Kanunla Vergi Usul Kanunu’nun vergi incelemeleri ile ilgili hükümlerinde bazı değişiklikler yapılmıştı. Buna dayanılarak 31 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de: Vergi İnceleme Ve Denetim Koordinasyon Kurulunun Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik; Vergi İnceleme Ve Denetim Planının Hazırlanması, Uygulanması Ve Sonuçlarının İzlenmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik; Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik; Rapor Değerlendirme Komisyonlarının Teşekkülü İle Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelikler yayımlanmıştı. Yapılan bu düzenlemelere önceki sirkülerlerimizde yerverilmişti.
 
Ancak; 10 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı bünyesindeki tüm vergi inceleme elemanları (Hesap Uzmanları, Maliye Müfettişleri, Gelirler Kontrolörleri ve Vergi Denetmenleri) Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı adıyla kurulan tek çatı altında birleştirilmiştir. Bu kurula bağlı olarak görev yapan inceleme elemanları Vergi Müfettişleri (Vergi Başmüfettişi, Vergi Müfettişi ve Vergi Müfettiş Yardımcısı) unvanını taşıyacaktır.
 
Aynı Kanun Hükmünde Kararname ile Vergi Usul Kanunu’na da vergi inceleme raporlarının işleme konulmadan önce rapor değerlendirme komisyonlarınca mevzuat açısından değerlendirilmesine yönelik hükümler ilave edilmiştir.
 
Yapılan bu değişiklikler ile birlikte eski yönetmelikler geçerliliğini yitirmiş olup 31 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete’de Maliye Bakanlığı’nca:
 
* Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği,
* Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik,
* Rapor Değerlendirme Komisyonlarının Oluşturulması İle Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik,
* Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği,
 
yayımlanmıştır.
 
Sözkonusu yönetmelikler sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-11-01 EK.zip 105.17 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
SİRKÜLER-11-01 EK.zip

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.