Sirküler

Bağımsız Denetim Yönetmeliği yayımlandı

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
12/07
26/12/2012
 
 
KONU:
 
* Bağımsız Denetim Yönetmeliği yayımlandı.
 
 
BAĞIMSIZ DENETİM YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI:
 
26 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliği ile;6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 660 sayılı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde yapılacak bağımsız denetime, bağımsız denetim kuruluşlarına ve bağımsız denetçilere ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiş olup aşağıda sunulmuştur.
 
Yönetmeliğin geçici maddelerinde geçiş dönemiyle ilgili olarak;
denetçiler, denetim kuruluşları, mevcut düzenlemelerin uygulanması, mevcut denetim sözleşmelerinin yenilenmesiyle ilgili hükümler bulunmaktadır.
 
Bilindiği gibi; 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu uyarınca denetime tabi olacak şirketler Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenecek olup, sözkonusu karar henüz yayımlanmamış durumdadır. Bu Karar kapsamına girecek olan şirketler de yukarıdaki yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetlenecektir.
 
 
Saygılarımızla,
EkBoyut
SİRKÜLER-12-07-Bağımsız Denetim Yönetmeliği yayımlandı.docx 175.93 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.