Sirküler

Halka açık olmayan şirketlerde kayıtlı sermaye sistemine ilişkin esaslar hakkında tebliğ yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
10/09
 
22/10/2012
 
KONU:
* Halka açık olmayan şirketlerde kayıtlı sermaye sistemine ilişkin esaslar hakkında tebliğ yayımlandı.
 
HALKA AÇIK OLMAYAN ŞİRKETLERDE KAYITLI SERMAYE SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI:
 
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 332. Maddesinde yapılan düzenleme ile halka açık olmayan anonim şirketlerin kayıtlı sermaye sistemini uygulayabilmelerine imkan sağlanmıştır. Bilindiği gibi, Sermaye Piyasası Kanunu’na tabi olan şirketler kayıtlı sermaye sistemini anılan Kanun çerçevesinde uygulamaktadır.
 
Kayıtlı sermaye sistemi ile, halka açık olmayan anonim şirketlere; Türk Ticaret Kanunu’ndaki sermaye arttırımı ile ilgili hükümleri uygulamadan (belirlenmiş azami sermaye tavanına kadar) yönetim kurulu kararı ile yeni pay çıkarmak suretiyle çıkarılmış sermayelerini arttırabilme imkanı getirilmektedir.
 
19 Ekim 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın konuya
ilişkin tebliğinde halka açık olmayan şirketlerde kayıtlı sermaye sistemine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup, sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-10-09-Halka açık olmayan şirketlerde kayıtlı sermaye sistemine ilişkin esaslar hakkında tebliğ yayımlandı.docx 163.9 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.