Sirküler

* Taşımacılıkta KDV istisnası hakkında G.İ.B. sirküleri yayımlandı. * Suriye’deki olaylardan etkilenen mükelleflerin mücbir sebep hükümlerinden faydalanmasıyla ilgili G.İ.B. sirküleri yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
03/02
 
09/03/2012
 
 
KONU :
* Taşımacılıkta KDV istisnası hakkında G.İ.B. sirküleri yayımlandı.
* Suriye’deki olaylardan etkilenen mükelleflerin mücbir sebep hükümlerinden faydalanmasıyla ilgili G.İ.B. sirküleri yayımlandı.
 
 
TAŞIMACILIKTA KDV İSTİSNASI HAKKINDA G.İ.B. SİRKÜLERİ YAYIMLANDI:
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 6 Mart 2012 tarihli Katma Değer Vergisi Sirküleri/61 de; taşımacılık istisnasının kapsamı, istisnanın tevsiki ve iadesi hakkında açıklamalara yer verilmiştir.
 
Sözkonusu Başkanlık sirküleri ektedir.
 
SURİYE’DEKİ OLAYLARDAN ETKİLENEN MÜKELLEFLERİN MÜCBİR SEBEP HÜKÜMLERİNDEN FAYDALANMASIYLA İLGİLİ G.İ.B. SİRKÜLERİ YAYIMLANDI:
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 8 Mart 2012 tarihli Vergi Usul Kanunu Sirküleri/52 de; Suriye’deki olaylardan etkilenen mükelleflerin bu durumlarını tevsik etmeleri halinde Vergi Usul Kanunu’nun mücbir sebep hükümlerinden faydalanacakları hakkında açıklama yapılmıştır.
 
 
Saygılarımızla.

 

EkBoyut
SİRKÜLER-03-02-Taşımacılıkta KDV istisnası hakkında G.İ.B. sirküleri yayımlandı.doc 418.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.