Sirküler

Kısa Vadeli Sigorta Prim Oranı 1 Eylül 2013 Tarihinden İtibaren %2 Olarak Uygulanacaktır.

 

KISA VADELİ SİGORTA PRİM ORANI 1 EYLÜL 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN % 2 OLARAK UYGULANACAKTIR.

 

 

19.01.2013 tarih 28533 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6385 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 81/1-c maddesinde değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklik ile 4/1-a kapsamında sigortalı çalıştıran işverenler ile 4/1-b kapsamındaki sigortalıların kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2 olarak sabitlenmiştir.

 

Bilindiği üzere kısa vadeli sigorta primlerinde devam süre gelen uygulama % 1 ila % 6,5 arasında değişen oranlarda uygulanmaktaydı. 6385 Sayılı Kanun ile kısa vadeli sigorta kolları prim oranı 1 Eylül 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, %2 olarak uygulanacaktır. Bakanlar Kurulu bu oranı %1,5 oranına düşürebilecek ya da %2,5 oranına artırabilecektir.

 

Ayrıca 6385 Sayılı Kanun ile 5510 sayılı Kanunun 83’üncü  "Kısa vadeli sigorta kolları prim tarifesi ve işkollarının ve işlerin tehlike sınıf ve derecelerinin belirlenmesi" ve 84’üncü "Tehlike sınıf ve derecelerini etkileyebilecek değişiklikler" maddeleri 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır.

 

1 Eylülden sonra düzenlenecek ücret bordrolarında gerekli parametre değişikliklerinin yapılması unutulmamalıdır.

 

 

Saygılarımızla,

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.