Sirküler

Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğleri yayımlandı (27 ve 28 Seri No’lu Genel Tebliğler)

SİRKÜLER

11/05

28/11/2013

 

 

KONU:

 

* Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğleri yayımlandı (27 ve 28 Seri No’lu Genel Tebliğler)

 

 

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞLERİ YAYIMLANDI (27 VE 28 SERİ NO’LU GENEL TEBLİĞLER):

 

1.27 Seri No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği:

 

1 Seri No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin;

 

 “4.3. Müteselsil Sorumluluk ve Ceza Uygulaması” başlıklı bölümü yeniden düzenlenmiştir.

“12.2.” Beyan esası” başlıklı bölümünün ikinci paragrafına; faal mükellefiyeti bulunmayanlardan Kanunun 13 üncü maddesinin 4 ve 5 numaralı fıkrası uyarınca mükellefiyet tesis ettirilenlerin, vergiye tabi işlemlerin bulunmadığı vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak beyanname verme zorunlulukları olmadığı ifadesi eklenmiştir.

“16.3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Gümrükte Alınacak Teminat" başlıklı bölümünün dördüncü paragrafı yürürlükten kaldırılmıştır. Kaldırılan paragraf şu şekilde idi:

“Gümrük vergileri için götürü teminat alınmasına ilişkin uygulama, (I) sayılı listenin (A) cetvelindeki malların ithalinde vergi borcu olmayan mükellefler için de geçerlidir. Bu mallara ilişkin olarak gümrükçe onaylanmış kişi unvanı verilenler ile kapsam dışına çıkarılanlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından takip eden ayın 10 uncu gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığına bildirilecektir.”

2.28 Seri No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği:

14 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinin "7. Taşıt Araçlarında Vergi Matrahı" başlıklı bölümü değiştirilmiştir.

Yukarıda belirtilen 27 ve 28 Seri No’lu Genel Tebliğler aşağıda sunulmuştur.

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.