Sirküler

Aerosol üretiminde kullanılacak sıvılaştırılmış petrol gazına uygulanacak ÖTV hakkında Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandı.

SİRKÜLER

10/07

 

 

20/10/2014

 

KONU:

* Aerosol üretiminde kullanılacak sıvılaştırılmış petrol gazına uygulanacak ÖTV hakkında Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandı.

AEROSOL ÜRETİMİNDE KULLANILACAK SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZINA UYGULANACAK ÖTV HAKKINDA BAKANLAR KURULU KARARI YAYIMLANDI:

17 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2014/6881 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca aynı gün yürürlüğe girmek üzere;

Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (A) cetvelindeki vergi tutarı uygulanarak teslim edilen 2711.19.00.00.11 GTİP numaralı “sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) diğerleri” isimli malın vergi tutarı, bu malın imalatçılar tarafından aerosol üretiminde kullanılmış olduğunun tespiti halinde sıfır ( 0 ) olarak uygulanacaktır. Bu durumda, daha önce uygulanan vergi tutarı ÖTV Kanunu’nun 12/4. Maddesi uyarınca iade olunacaktır. Yayımlanmış olan 2010/135 sayılı Karar ise yürürlükten kaldırılmıştır.

Özetle, vergi yine sıfır (0) olmakla birlikte, eskisinden farklı olarak önce ödenmesi sonra iade alınması uygulamasına geçilmektedir.

Uygulama usul ve esaslarının Maliye Bakanlığı’nca yayımlanacak genel tebliğ ile belirlenmesi beklenmektedir.

 

 

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.