Sirküler

Nakit Sermaye Artırımına Getirilen Teşvike İlişkin 1 Seri Nolu Kurumlar Vergisi Tebliğinde Değişiklik Yapan Tebliğ Taslağı Hazırlandı.

SİRKÜLER

09/04

09/09/2015

KONU:

* Nakit Sermaye Artırımına Getirilen Teşvike İlişkin 1 Seri Nolu Kurumlar Vergisi Tebliğinde Değişiklik Yapan Tebliğ Taslağı Hazırlandı.

NAKİT SERMAYE ARTIRIMINA GETİRİLEN TEŞVİKE İLİŞKİN 1 SERİ NOLU KURUMLAR VERGİSİ TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN TEBLİĞ TASLAĞI HAZIRLANDI:

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ı) bendi, 1 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe girmiş olup söz konusu düzenleme ile sermaye şirketlerinin ticaret siciline tescil edilmiş olan ödenmiş veya çıkarılmış sermaye tutarlarındaki nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmına ilişkin hesaplanan faiz tutarının belli bir kısmının kurumlar vergisi matrahından indirilmesine imkan tanınmıştır.

Kanuna ilişkin düzenlemeyi ve yeniden belirlenen faiz indirim oranlarını 07.04.2015 tarih ve 04/05 sayılı sirkülerimiz ve 01.07.2015 tarih ve 07/01 sayılı sirkülerlerimiz ile duyurmuştuk.   

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağında (Seri No:9), şirket faaliyetlerinin öz kaynakla finansmanının teşvik edilmesini sağlayan düzenlemeye ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. 

 

Tebliğ taslağı sirkülerimiz ekindedir.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.