Sirküler

E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olmayan Mükelleflerce Belli Tutarı Aşan Faturaların GİB Portalından Düzenlenmesine İlişkin Kılavuz Yayımlandı.

Sirküler

12/17

30.12.2019

Konu:

* E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olmayan Mükelleflerce  Belli  Tutarı Aşan Faturaların GİB Portalından Düzenlenmesine İlişkin Kılavuz Yayımlandı.

 

19.10.2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca, 01.01.2020 tarihinden itibaren e-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükellefler tarafından düzenlenecek faturaların vergiler dahil toplam tutarının 30.000 TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, istisnai durumlar haricinde, e-arşiv fatura olarak GİB tarafından sunulan e-belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenme zorunluluğu getirilmişti.

Söz konusu uygulamanın detaylarına yer verilen sirkülerimiz müşavirliğimiz tarafından 22.10.2019 tarih ve 10/18 no.lu, 16.12.2019 tarih ve 12/05 no.lu sirkülerlerimiz ile duyurulmuştu.

Bu defa, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından “E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dâhil Olmayan Mükelleflerce Tutarı 5.000 TL ve 30.000 TL’yi Aşan Faturaların GİB Portalından Düzenleme Kılavuzu” yayımlanmıştır.

 

Söz konusu kılavuz sirkülerimiz ekinde yer almaktadır.

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.